Uitslag voorronde onderbouw Biologie Olympiade Junior 2021

Onder moeilijke omstandigheden met gesloten scholen en onderwijs op afstand, hebben de afgelopen weken toch meer dan 3.500 onderbouwleerlingen zich gewaagd aan de voorronde van de Biologie Olympiade Junior. Dit jaar voor het eerst volledig digitaal via het toetsplatform Woots. De winnaars maken we hieronder bekend:

BOJ 2021 vwo onderbouw – uitslag voorronde
BOJ 2021 havo onderbouw – uitslag voorronde

Gefeliciteerd voor deze topgroep! De vijftig beste havo-leerlingen en vijftig beste vwo-leerlingen van Nederland mogen door naar de tweede ronde. Ook als je (net) geen winnaar bent, hopen we dat je de voorronde met plezier hebt gemaakt en dat je goed aan het denken bent gezet over interessante biologie. De toetsen en uitwerkingen komen binnenkort beschikbaar.

Tweede ronde
De tweede ronde bestaat uit een online themadag op donderdag 1 april georganiseerd door Aeres Hogeschool, Almere. Naast een interessante lezing, voeren de deelnemers thuis een praktische opdracht uit onder begeleiding van hogeschooldocenten. De dag eindigt met een toets die bepaalt wie de twintig finalisten worden die aan het einde van het schooljaar gaan uitmaken wie de beste jonge biologen van Nederland zijn.

Dit bericht is geplaatst in BOJ. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |