Uitslag voorronde bovenbouw Biologie Olympiade 2021

Na een mooie start vóór de kerstvakantie, zorgde de corona-lockdown helaas voor een verstoorde voorrondeperiode. Toch hebben de afgelopen weken nog ruim 5.000 bovenbouwleerlingen meegedaan aan de voorronde. We kunnen nu met veel plezier de winnaars bekend maken!

NBO 2021 bovenbouw – uitslag voorronde

Gefeliciteerd als je in deze groep zit en door mag naar de tweede ronde. Heel bijzonder zijn ook twee havo-5 leerlingen die zijn doorgedrongen tot deze topgroep, dat is een zeldzaam goede prestatie!

Ook als je niet hebt gewonnen hopen we natuurlijk dat je een leuke biologische uitdaging hebt gehad met de olympiade. De toetsen en uitwerkingen komen binnenkort beschikbaar, na afloop van de toetsperiode voor de onderbouw.

Tweede ronde
De winnaars in de bovenbouw gaan verder met de tweede ronde die bestaat uit twee delen: een toets waarvoor gestudeerd moet worden en op 19 maart een online masterclass-ochtend verzorgd door Wageningen University. Het thema van beide onderdelen is dit jaar microbiologie.
Ga jij je daarvoor inzetten? Wie weet kom je in de landelijke finale terecht en doe je uiteindelijk zelfs mee aan de Internationale Biologie Olympiade!

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |