Olympiade 2021 in coronatijd

Door de aanhoudende maatregelen en onzekerheid omtrent het coronavirus, zal ook dit olympiadejaar anders verlopen dan gebruikelijk. We zetten ons echter onverminderd in om de wedstrijd door te laten gaan, want ook nu – of beter, juist nu – is het stimuleren, interesseren en uitdagen van scholieren in de biologie van groot belang!

De aanpassingen die we maken zijn als volgt:

  • De voorrondeperiode voor de bovenbouw is verlengd tot eind januari. De resultaten moeten op 1 februari aan ons zijn doorgegeven. De voorronde is voor de kerstvakantie al deels normaal op school afgenomen. Omdat gelijke toetsomstandigheden belangrijk zijn voor een eerlijke wedstrijd, is het helaas niet mogelijk om de toets nu digitaal (op afstand) af te nemen. We snappen dat dit vooral voor leerlingen uit de 4e en 5e klas erg jammer is, omdat zij momenteel geen onderwijs op locatie krijgen.
  • De voorronde voor de onderbouw vindt volledig digitaal plaats via Woots. Scholen die zich hebben aangemeld hebben hier informatie over ontvangen. Toetsen vanuit huis is niet ideaal, maar wel de enige mogelijkheid om de voorronde te kunnen laten doorgaan. We hopen op de waardevolle medewerking van alle deelnemende docenten om dit mogelijk te maken.
  • De voorrondeperiode voor de onderbouw is verlengd en loopt van 25 januari tot en met 12 februari. Op deze manier hopen we dat alle docenten voldoende tijd hebben om een geschikt afnamemoment in te plannen met hun leerlingen.

Ook de volgende wedstrijdrondes zullen dit jaar een aangepast programma hebben zolang samenkomsten op locatie voor grote groepen niet mogelijk zijn. Hier volgt later meer informatie over.

Dit bericht is geplaatst in BOJ, NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |