Start van Olympiadejaar 2020-2021

De scholen zijn inmiddels al weer enkele weken gestart, en dat betekent ook dat het nieuwe olympiadejaar begonnen is. Vorig jaar liep heel anders dan we gewild hadden, maar we hebben grote delen van de wedstrijd in stand kunnen houden in aangepaste vorm. We zetten dit jaar in op een wedstrijd ‘zoals normaal’, met een voorronde op school en de daaropvolgende wedstrijdrondes op locatie. We houden nauw in de gaten of dit mogelijk blijft en verantwoord is.

De aanmeldpagina voor de olympiade van dit jaar gaat op 1 oktober open.

De jaarplanning kan je terugvinden in de Agenda. Een grote verandering is dit jaar een aangepast tijdstip voor de voorronde voor de bovenbouw. Veel docenten hebben in de afgelopen jaren aangegeven met hun leerlingen in het gedrang te komen eind januari in verband met SE-toetsweken. De Olympiade sneeuwt dan onder en dat vinden wij natuurlijk zonde. Daarom vervroegen we op advies van meerdere docenten de voorrondeperiode naar midden december (7 – 18 december). De resultaten van de voorronde zijn dan medio januari bekend.
De voorrondeperiode voor de onderbouw heeft veel minder last van conflicten, dus die toetsperiode blijft eind januari plaatsvinden.

Door de vervroeging zullen sommige leerlingen (met name in de 4e of 5e klas) minder lesstof behandeld hebben. Dat voor hen de toets wellicht moeilijker zal zijn kunnen we niet eenvoudig oplossen. We raden alle docenten aan om toch ook met deze leerlingen mee te doen. Zoals altijd klasseren we 4e en 5e klassers apart en bestaat 20% van de deelnemers aan de volgende ronde uit leerlingen uit die groep. Ook deze leerlingen maken dus kans op een finaleplek of deelname aan de Internationale Biologie Olympiade!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |