Maatregelen omtrent COVID-19 (update)

Vanwege de verplaatsing van de Olympiade Spelen, hebben de Japanse organisatoren van de Internationale Biologie Olympiade besloten om de IBO 2020 te annuleren (het officiĆ«le bericht). Het is bijzonder jammer, maar dit betekent dat deze zomer de vier beste leerlingen van Nederland niet op reis gaan naar Japan. We hopen van harte dat onze Japanse gastheer met succes een digitale “IBO Challenge” weet op te zetten, waar de Nederlandse finalisten nog naar kunnen uitkijken!

Voor de landelijke wedstrijd houden we ons aan de aangescherpte maatregelen van de overheid tot 1 juni, maar blijft de intentie om de bovenbouwolympiade door te laten gaan. Aanvullende maatregelen van Wageningen University maken het helaas duidelijk dat de bovenbouwfinale in andere vorm moet plaatsvinden, omdat de universiteitsgebouwen tot 1 augustus niet voor evenementen beschikbaar zijn.
Achter de schermen werken we daarom hard aan het opzetten van een alternatief programma, zodat we ook dit jaar het olympiadegevoel kunnen meegeven aan de twintig finalisten. We proberen daarvoor tijdens de geplande finaleweek van 2-9 juni bij elkaar te komen in ons vaste verblijf in Bennekom. Maar wanneer dit niet mogelijk blijkt, kan de periode worden ingekort of wordt een digitale eindronde overwogen. Meer informatie volgt na afloop van de tweede ronde (eind april).

Dit bericht is geplaatst in IBO, NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |