Maatregelen omtrent COVID-19

Ook de Biologie Olympiade heeft te maken met het coronavirus en alle landelijke gevolgen. We hebben daarom met alle betrokkenen overlegd en nemen zelf de volgende maatregelen.

Biologie Olympiade Junior

Zowel de tweede ronde als de finale gaan dit jaar helaas niet door. De tweede ronde bij Aeres Hogeschool op 3 april kon sowieso niet doorgaan en verplaatsen is bijzonder ingewikkeld. Op deze dag zou de selectie plaatsvinden voor de finalisten, maar dat is nu niet meer mogelijk. We kiezen er daarom, in goed overleg, voor om ook de finale bij Hogeschool Inholland niet door te laten gaan. Bovendien betwijfelen we of leerlingen en (hoge)scholen onze activiteiten er nog bij kunnen hebben in deze ongetwijfeld chaotische en onzekere periode.

Nederlandse Biologie Olympiade

Voor de bovenbouw kan de voorbereidingsdag voor de tweede ronde op 20 maart a.s. bij de Universiteit van Amsterdam niet doorgaan. Omdat we niet zeker weten wanneer de scholen weer open gaan, zal de tweederondetoets bij uitzondering thuis onder toezicht kunnen worden afgenomen.
De finaleactiviteiten van 2-9 juni bij Wageningen University blijven voorlopig onveranderd, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten. Zo nodig wordt de finale in aangepaste vorm aangeboden.

Internationale Biologie Olympiade

Het internationale comité in Japan heeft besloten om de beslissing over het doorgaan van de wedstrijd te koppelen aan het besluit over het doorgaan van de Olympische Spelen. Zie ook het officiële bericht van de IBO 2020. We wachten af hoe zich dit ontwikkelt.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |