Finalisten van bijzonder Olympiadejaar zijn bekend

Onder ongebruikelijke omstandigheden deden dit jaar bijna 100 leerlingen mee aan de tweede ronde van de Biologie Olympiade. Omdat de scholen gesloten waren, werd de selectietoets voor de finale thuis gemaakt onder toeziend oog van de ouders van de deelnemers. De beste leerlingen uit de voorronde hadden zich voor deze toets verdiept in specialistische kennis over allerlei plant-onderwerpen. Dat planten best interessant waren was voor sommige een aangename verrassing!
Afgelopen week is de toets nagekeken en we maken hierbij met plezier bekend wie de twintig finalisten zijn! Bekijk hier de volledige uitslag.

De finale vindt plaats in de periode van 2 tot en met 9 juni en bestaat uit een serie masterclasses over allerlei actuele en interessante biologieonderwerpen. De finalisten bereiden zich hierop voor met behulp van het universitaire studieboek “Campbell Biology”, een flinke uitdaging. De winnaar ontvangt de 10voorBiologie studiebeurs t.w.v. €1500 en de beste vier leerlingen doen mee aan de bijzondere “International Biology Olympiad Challenge”, georganiseerd door de Japanse biologie olympiade.

N.B. Door de bijzondere omstandigheden van de coronacrisis kent de finale dit jaar een aangepast programma (zie ook dit eerdere nieuwsbericht). Meer informatie volgt snel.

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |