Uitslag Voorronde Biologie Olympiade 2016

De uitslag van de Biologie Olympiade 2016 is bekend! In de afgelopen weken zijn er weer door het hele land druk toetsen gemaakt en nagekeken: er hebben voor het eerst meer dan 25.000 deelnemers meegedaan, een ongelooflijk aantal! Aan alle docenten en leerlingen, bedankt voor jullie deelname! Voor de onderbouw maken we vandaag de finalisten bekend en voor de bovenbouw weten we wie er door zijn naar de tweede ronde. Van harte gefeliciteerd als je bij deze topgroep hoort! Je krijgt via je docent meer informatie.

Bovenbouw

Aan de bovenbouwtoets deden opnieuw meer leerlingen mee dan ooit, 11.035 van meer dan 300 verschillende scholen. De toets was iets lastiger dan afgelopen jaren, maar desalniettemin kwam er een prachtige topgroep bovendrijven. De top-100 zal op 22 maart een speciale voorbereidingsdag meemaken bij Micropia en de Universiteit van Amsterdam.

NBO 2016 – uitslag voorronde
NBO 2016 – scholenklassement (top-100)

Tip! Maak gebruik van de zoekfunctie in de PDF-reader om snel je naam te vinden!

Onderbouw

Ook in de onderbouw groeide de olympiade, hier naar 13.997 deelnemers. De toetsen waren erg lastig, dus het is een hele prestatie om uit al deze leerlingen bij de top-10 te horen voor havo of vwo! Deze finalisten zijn op 25 en 26 mei bij Hogeschool VHL te Leeuwarden te gast voor een spannende tweedaagse eindronde.

BOJ 2016 vwo – uitslag voorronde
BOJ 2016 vwo – scholenklassement (top-75)
BOJ 2016 havo – uitslag voorronde
BOJ 2016 havo – scholenklassement (top-50)

Extra info

Tot slot geven we hier voor docenten en andere geïnteresseerden wat statistische informatie over de uitslagen. Met de omrekentabellen kunnen bijvoorbeeld toetsscores worden omgezet naar schoolcijfers.

Statistische toelichting bij de uitslag

De voorrondetoetsen en de antwoordmodellen komen binnenkort online!

Update 23 april 2015 De uitslagen zijn op kleine punten aangepast en enkele resultaten zijn nog toegevoegd.

Dit bericht is geplaatst in BOJ, NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |

2 reacties op Uitslag Voorronde Biologie Olympiade 2016

Reacties zijn gesloten.