Christine ontvangt ‘Jongere van het Jaar 2015’-award

Christine Moene won afgelopen zomer op de Internationale Biologie Olympiade in Aarhus, Denemarken een prachtige gouden medaille. Deze unieke prestatie was het resultaat van hard werken en een goede voorbereiding, maar ook van een grote hoeveelheid biologietalent. “Toen Christine naar het podium werd geroepen kregen we allemaal kippenvel, het was een zeer bijzonder moment. Ze heeft een groot inzicht in biologische vraagstukken en is erg gemotiveerd. Die gouden plak is dubbel en dwars verdiend!”, aldus Marije ter Wal, één van de teamleiders van de Nederlandse delegatie. Christine ontving voor haar 13e plek wereldwijd de nodige media-aandacht, met verschillende interviews op de radio en op tv voor Hart van Nederland.

Recentelijk werd zij samen met 6 anderen genomineerd voor de ‘Jongere van het Jaar 2015‘-award van het jeugdtijdschrift 7Days. Bij de awarduitreiking heeft zij unaniem de juryprijs weten te bemachtigen! Bekijk hier het nieuwsbericht van 7Days. YouTube-vlogger Joy ontving de publieksprijs. Eén van de juryleden merkte over Christine op: “[Zij] kan een inspiratie zijn voor andere jongeren door met iets ogenschijnlijk ‘sufs’ als biologie zo’n gave prijs te winnen.” Wij zijn als olympiade natuurlijk ontzettend trots op Christine met het winnen van deze award!

Ook de andere teamleden hebben op de IBO uitstekend gepresteerd met een zilveren medaille voor Quinten en bronzen plakken voor Gosse-Sjoerd en Bram. Alle vier de teamleden hebben een persoonlijk bedankje gekregen van de rector magnificus van Wageningen University en hebben een masterclass naar keuze mogen volgen op de universiteit.

Dit bericht is geplaatst in IBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |