Finalisten voor de Biologie Olympiade bovenbouw 2016

Afgelopen 22 maart kwamen 85 leerlingen uit de topgroep van de voorronde naar een zeer geslaagde voorbereidingsdag bij de Universiteit van Amsterdam en Micropia. De leerlingen kregen een inspirerend college van Jeff Huisman over diverse belangrijke microbiologie-onderwerpen en ze mochten rondkijken in Micropia, het enige museum ter wereld waar microben echt zichtbaar worden gemaakt. Bekijk hier enkele foto’s van deze dag.

Na de voorbereidingsdag vond op school nog een toets plaats, ook over microbiologie. De toets en het leermateriaal – een prachtige studiebundel ‘Micro en meer’ – was volledig samengesteld door enkele enthousiaste oud-olympisten. Aan de toets deden 119 leerlingen aan mee en we zijn bij om hierbij de uitslag bekend te maken!

De uitslag van de tweede ronde

De twintig beste leerlingen komen van 8 t/m 15 juni samen bij Wageningen University voor de finaleweek. We hopen dat iedereen die de finale niet heeft gehaald ook trots is op zijn / haar prestatie, want je behoort hoe dan ook tot de allerbesten van Nederland!

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |