Finalisten Biologie Olympiade 2022 bovenbouw bekend

Eind maart hebben bijna 100 leerlingen meegedaan aan de tweede ronde van de Biologie Olympiade. Zij hadden zich met een studiebundel verdiept in de anatomie, fysiologie en biologische indeling van het dierenrijk en kregen daarover een toets. De twintig winnaars mogen meedoen aan finaleweek eind mei, gefeliciteerd! Bekijk de volledige uitslag hieronder.

Een groot deel van de deelnemers had ook meegedaan aan de (optionele) trainingsdag bij Naturalis Centre for Biodiversity. Daar kregen de deelnemers interessante lezingen van experts, bijvoorbeeld over sponzen, en een kijkje in de keuken van het onderzoek dat er bij Naturalis gedaan wordt.

In de week van 25 mei tot en met 1 juni vindt de finale plaats en zijn we te gast bij Wageningen University & Research. Daar vindt de laatste, uitdagende wedstrijdronde plaats met lezingen, practica, excursies en toetsen over uiteenlopende onderwerpen, verzorgd door medewerkers van de universiteit en oud-deelnemers. De finalisten bereiden zich tot die tijd voor met behulp van het universitaire studieboek “Biology” van Campbell.

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |