Uitslag voorronde Biologie Olympiade 2017

Na een periode van toetsen en nakijken, maken we vandaag de winnaars van de Biologie Olympiade 2017 bekend! Er hebben eind januari meer dan 24.000 deelnemers van meer dan 325 verschillende scholen meegedaan aan de voorrondetoetsen in de onder- en bovenbouw. Daarvan kan maar een select gezelschap door naar de tweede ronde: van harte gefeliciteerd aan iedereen die dat gelukt is! We hopen dat alle anderen de voorronde ook een leuke en interessante biologische uitdaging hebben gevonden. Alle winnaars ontvangen via hun docent meer informatie.

Bovenbouw

Aan de bovenbouwtoets deden 11.197 leerlingen mee, wat een ongelooflijk aantal blijft – ook opnieuw meer dan vorig jaar. De toets was goed te maken volgens velen, wat ook blijkt uit het hogere gemiddelde. De volgende stap voor de 100 allerbesten is een speciale voorbereidingsdag over planten (en zo) op 7 april bij de Universiteit Utrecht, in de week daarop gevolgd door de tweederondetoets op school.

NBO 2017 – uitslag voorronde *

Onderbouw

Uit het flinke aantal van 12.915 deelnemers aan de onderbouw zullen dit jaar de 50 beste vwo-leerlingen en 50 beste havo-leerlingen op 20 april samenkomen voor een intensieve, maar heel leuke tweederondedag bij de Aeres Hogeschool, Almere. Waar de voorronde nog ging over allerlei onderwerpen, zullen er bij Aeres colleges, practica en een toets komen over één bepaald thema. Wat dat is, blijft nog even een verrassing!

BOJ 2017 vwo – uitslag voorronde *
BOJ 2017 havo – uitslag voorronde *

Meer informatie?

Binnenkort zullen we ook de voorrondetoets en het correctiemodel online zetten, net als de scholenklassementen waarin je kunt vergelijken hoe jouw school het heeft gedaan ten opzichte van alle andere scholen in Nederland.

* We publiceren dit jaar alleen de namen van de topgroepen. Sta je niet in deze lijsten, dan ben je helaas niet door naar de volgende ronde. Vraag bij je docent om de volledige uitslag van jouw school!
Dit bericht is geplaatst in BOJ, NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |