Winnaars NBO 2012 bekend

Wageningen, woensdag 13 juni

De finale van de Nationale Biologie Olympiade zit er weer op. Na een spannende en inspannende week, zijn vanmiddag de winnaars bekend gemaakt.
Han Mertens, Kyra Defourny, Laura van Schijndel en Tim Coorens zullen Nederland gaan vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade, volgende maand van 8 t/m 15 juli in Singapore. Van harte gefeliciteerd!

Deze week waren negentien finalisten, vijfde- en zesdeklassers van het VWO, bijeen in Wageningen bij onze gastheer Wageningen University. In de voorrondes hadden zij al ruim 9000 andere deelnemers achter zich gelaten.

De finaleweek van de Nationale Biologie Olympiade is méér dan een wedstrijd. Er worden getalenteerde, breed geïnteresseerde en enthousiaste leerlingen bij elkaar gebracht. Ze worden uitgedaagd en gestimuleerd om het beste van zichzelf te laten zien. De leerlingen krijgen les op universitair niveau. Ze blijken dit bijzonder goed aan te kunnen en zuigen alle aangeboden kennis op.

Het was een week vol ontdekkingen. Er werd geleerd over kietelende transposons, het vruchten- en zadenpracticum bijzonder smaakvol, net als het statistiekcollege, waarin zakken M&Ms onderzocht werden, en de wortelknolletjes uit de leerboeken bleken ook in het wild (de Blauwe Kamer) makkelijk te vinden.

De winnaars zullen op 28 juni gehuldigd worden door de minister van onderwijs, samen met de winnaars van de andere olympiades.

Winnaars 2012: Laura, Han, Kyra en Tim


Han, Kyra, Laura en Tim, van harte gefeliciteerd!

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Webmaster |

Een reactie op Winnaars NBO 2012 bekend

Reacties zijn gesloten.