Twee keer zilver en twee keer brons in Singapore!

Het Nederlandse IBO team

Het Nederlandse team na afloop van de prijsuitreiking van de IBO. V.l.n.r.: Han Mertens, Tim Coorens, Laura van Schijndel en Kyra Defourny.

Zaterdag 14 juli, Singapore

Het Nederlandse team heeft op de Internationale Biologie Olympiade twee zilveren, en twee bronzen medailles gewonnen. Een prachtige prestatie. De olympiade werd gewonnen door Nol Swaddiwudhipong uit Singapore, tevens het gastland van de olympiade. Nederland deed voor de 22e keer mee.

De behaalde resultaten zijn: Laura van Schijndel (Gymnasium Bernrode, Heeswijk-Dinther) en Han Mertens (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) zilver, Tim Coorens (Sint-Maartenscollege, Maastricht) en Kyra Defourny (Stedelijk Gymnasium Arnhem) brons. Er deden 235 leerlingen mee uit 59 landen. Han Mertens deed voor de tweede keer mee en won vorig jaar ook een zilveren medaille.

De Biologie Olympiade is een wedstrijd voor veelbelovende vwo leerlingen. Aan de nationale voorronde deden bijna 10.000 leerlingen mee. De finale werd gehouden bij Wageningen University en de vier winnaars vormen het internationale team. Gedurende alle rondes worden de leerlingen geselecteerd op basis van hun praktische vaardigheden en kennis over biologie, onder andere moderne genetica, DNA-technieken en plantfysiologie. De aansluiting tussen de voorbereidingen in Nederland en de toetsing tijdens de internationale ronde was zeer goed, waardoor het Nederlandse team hoog heeft gescoord.

Tijdens het bezoek aan Singapore heeft het Nederlandse team onder andere de eer gehad van een persoonlijke ontmoeting met de president van Singapore.

Dit bericht is geplaatst in IBO, Ongesorteerd. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Marije |