Rob de Kiefte en Fabrice Kusters winnen de Biologie Olympiade Junior

Velp, 7 juni 2018 – Twintig leerlingen uit de onderbouw van havo en vwo uit het hele land hebben afgelopen twee dagen bij hogeschool Van Hall Larenstein in Velp gestreden om de eer zich de beste biologieleerling te kunnen noemen. Op donderdagmiddag 7 juni rolden de winnaars van de Biologie Olympiade Junior 2018 uit de bus. Winnaars zijn Fabrice Kusters uit Stramproy (havo, De Berkenschutse, Heeze) en Rob de Kiefte uit Barendrecht (vwo, Johan de Witt-gymnasium, Dordrecht).

De top-3 werd aangevuld door Leanne van Lieshout (Udens College) en Nelson Balke (Zaanlands Lyceum) bij de havo, en Jean Peter Wilbrink (Vechtdal College, Hardenberg) en Sophie Bekkering (Praedinius Gymnasium Groningen) bij de vwo.

Winnaars van de BOJ2018: Rob de Kiefte en Fabrice Kusters.

Uit de ruim 10.000 duizend leerlingen uit heel Nederland die meededen aan de voorrondes, bleven er twintig over die zich kwalificeerden voor de eindronde. Deze werd op 6 en 7 juni verzorgd op Van Hall Larenstein in Velp. Hier verdiepten de finalisten zich in een uitdagend thema dat bij uitstek past bij de hogeschool: grazers en hun voedsel. Daartoe volgden ze colleges over de eigenschappen van planten en de voedselvoorkeuren van de rotgans. Voor de bijbehorende practica analyseerden de olympisten planten op hun voedingswaarde in de laboratoria van de hogeschool. Het niveau van de practicumverslagen en de uitslag van de eindtoets bepaalden de uiteindelijke winnaars.
In het bijzijn van hun ouders en biologiedocenten hebben de winnaars hun medailles, wisselbekers en prijzen in ontvangst genomen. Voor elke finalist waren er certificaten en attenties.

Docenten en organisatoren van Van Hall Larenstein worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan de finale van dit jaar. Bekijk hier de volledige uitslag.

Groepsfoto van de Biologie Olympiade Junior 2018

Dit bericht is geplaatst in BOJ. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |