Driemaal zilver en eenmaal brons bij de Internationale Biologie Olympiade

TEHERAN, IRAN – De vier beste biologieleerlingen van Nederland hebben uitstekend gepresteeerd op de Internationale Biologie Olympiade in Iran en daar vier medailles in de wacht gesleept. Ward de Ridder uit Gouda won een zilveren medaille, net als Yelle Tanesha uit Maassluis en Tim van Dijk uit Oeffelt. De bronzen medaille ging naar Emin Araftpoor uit Terneuzen. Hiermee winnen de Nederandse leerlingen voor het negende jaar op rij alle vier een medaille.

De finalisten op de IBO in Teheran. v.l.n.r.: Tim van Dijk, Yelle Tanesha, Emin Araftpoor en Ward de Ridder.

Van 15 tot 21 juli vond in Teheran, Iran de 29e Internationale Biologie Olympiade plaats. Op deze bijzondere locatie gingen de 269 beste middelbare scholieren uit 71 landen de strijd aan om de beste biologieleerling ter wereld te worden. Op hoog niveau werden hun theoretische en praktische vaardigheden getoetst. Nguyen Phuong Thao uit Vietnam won de eerste prijs.

“De leerlingen kregen erg mooie, maar ook erg moeilijke toetsen voorgeschoteld. Die uitdaging zijn ze met overtuiging aangegaan. Dankzij hun goede voorbereiding hebben ze een prachtig resultaat neergezet waar we allemaal trots op zijn”, aldus Ange Taminiau, leider van het Nederlandse team. “We hebben bovendien genoten van de Iraanse gastvrijheid.”

Het Nederlandse team zet vaak sterke prestaties neer, waarbij de afgelopen vijf jaar altijd bronzen, zilveren en zelfs een gouden medaille zijn gescoord. Bij de olympiade ontvangt 10% van de leerlingen goud, 20% zilver en 30% brons. De deelnemers namens Nederland zijn in eigen land de afgelopen maanden na meerdere intensieve rondes geselecteerd uit meer dan 9.500 deelnemers.

De Nederlandse Biologie Olympiade wordt jaarlijks georganiseerd met ondersteuning van het ministerie van OCW, Wageningen University, SLO, Cito, Food-Valley Netwerk VO-HO en NIOO-KNAW, en wordt gesponsord door Seed Valley, ASML, Nibi, NVON, 10voorBiologie, Biologie voor Jou, Noordhoff Uitgevers, Texas Instruments en Wetenschap in Beeld.

Dit bericht is geplaatst in IBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Webmaster |