Biologieleerlingen naar Naturalis

Dit persbericht is (in iets gewijzigde vorm) uitgegeven door Naturalis Biodiversity Center voor de tweede ronde van de Biologie Olympiade.

logonaturalisNaturalis Biodiversity Center in Leiden is op vrijdag 20 maart het decor voor de tweede ronde van de Nederlandse Biologie Olympiade, een biologiewedstrijd voor bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. De 100 beste leerlingen van de voorronde zullen na een ochtend van twee colleges, in de middag ook hun praktische vaardigheden testen aan de hand van twee uitdagende opdrachten. Na deze dag in Naturalis volgt een pittige tweederondetoets tussen 1 en 10 april die beslist welke 20 leerlingen door gaan naar de nationale finale die van 1 tot 8 juni plaatsvindt bij Wageningen University. In de finale strijden de toppers om een plek in het team dat Nederland zal vertegenwoordigen bij de Internationale Biologie Olympiade van 12 tot 19 juli in Aarhus, Denemarken. De 100 kandidaten lieten reeds 10.000 leerlingen achter zich in de voorrondes van de Biologie Olympiade.

Stichting Biologie Olympiade Nederland viert 25-jarig jubileum
De biologie olympiade is de grootste olympiade van Nederland met ruim 22.000 deelnemers aan deze editie. De organisatie van de olympiade wordt sterk ondersteund door voormalige deelnemers aan de eindronde, de oud-olympisten. Zij helpen onder andere bij het maken en corrigeren van de toetsen en assistentie tijdens de finaleweek. In het kader van het jubileum heeft een groep oud-olympisten om een verdiepende syllabus samengesteld, welke bijna 70 pagina’s aan uitdagende biologiestof bevat boven het middelbare schoolniveau, waarmee de deelnemers dit jaar uitgedaagd worden.

In Naturalis
De olympiadedag gaat om 10:00 uur van start en heeft een vol programma. Het eerste college wordt gegeven voor Lars van den Hoek-Ostende, paleontoloog bij Naturalis, over de evolutie van de mens. Dit college wordt gevolgd door één over mossen door Marco Roos, botanicus bij Naturalis. Na de lunch gaan de leerlingen aan de slag met workshops die aansluiten bij de voorafgaande colleges. Om niets te verklappen aan de leerlingen over wat ze te wachten staat, vertellen we niet wat de workshops precies inhouden. Maar uitdagend wordt het zeker!

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |