Biologie Olympiade-oprichter Hans Morélis geridderd

Hans Morélis, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hans Morélis, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Oprichter en organisator van de Biologie Olympiade Hans Morélis is op zaterdag 6 juni 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hans ontving de onderscheiding tijdens het zilveren jubileumsymposium van de Biologie Olympiade uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Hof van Twente, mevr. Ellen Nauta.

Hans heeft zich 25 jaar met onmetelijk enthousiasme ingezet voor de Biologie Olympiade in Nederland. Hij startte de wedstrijd voor biologieleerlingen uit de bovenbouw van het vwo in 1991 en trad sindsdien op als secretaris, organisator en aanspreekpunt. Hij gaf de wedstrijd vorm en deed de Nederlandse deelname groeien van middenmoters naar serieuze kanshebbers voor brons en zilver bij de Internationale Biologie Olympiade. In 1995 was hij mede-initiatiefnemer van de Biologie Olympiade Junior, een van de eerste wedstrijden voor onderbouwleerlingen. Hans zette zich daarnaast meer dan een decennium in als voorzitter van de Internationale Biologie Olympiade en was daarmee het gezicht van dit grote, jaarlijkse internationale evenement.

De Biologie Olympiade bedankt Hans voor zijn passie en toewijding in de afgelopen 25 jaar en feliciteert hem met deze kroon op 25 mooie jaren.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |