Uitslag voorronde Biologie Olympiade 2014

Na enkele weken hard werken van leerlingen, docenten en organisatoren zijn we blij om vandaag de uitslag bekend te maken van de voorronde van de 24e Biologie Olympiade voor de bovenbouw en de 20e Biologie Olympiade Junior voor de onderbouw!

Aan de bovenbouwronde hebben dit jaar bijna 10.000 leerlingen deelgenomen, een prachtig aantal. De toets bleek pittig en in de kopgroep lagen de scores dicht bij elkaar (ook voor de 5e-klassers). Er is daarom voor gekozen om de aantallen leerlingen die door zijn naar de tweede ronde iets te verhogen. Felicitaties aan de 102 eindexamenleerlingen, 33 5e-klassers en hun docenten en alvast heel veel succes bij de tweede ronde!

NBO 2014 – uitslag voorronde
NBO 2014 – scholenklassement

N.B. Bij het scholenklassement gaat het om een top-100.

Voor de BOJ was het zowel voor de havo- als vwo-leerlingen spannend tot de laatste paar dagen van het insturen wie de finalisten zouden worden. In totaal hebben 12.491 leerlingen meegedaan, maar zijn er slechts 20 plekken voor de eindrondeweek bij de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Voor de beste 10 leerlingen van de havo moest geloot worden. Felicitaties aan de winnaars en veel plezier bij de finale!

BOJ 2014 havo – uitslag voorronde
BOJ 2014 havo – scholenklassement

BOJ 2014 vwo – uitslag voorronde
BOJ 2014 vwo – scholenklassement

Omdat veel docenten de Olympiade gebruiken als een toets die meetelt voor het rapport of eindexamen, geeft het volgende document een korte, statisische toelichting die kan helpen bij het omzetten van een voorrondescore naar een toetscijfer.

BO 2014 – toelichting

Update 30-03-2014 De toelichting is op verzoek bijgewerkt met een normering waarbij alleen de eindexamenleerlingen meegenomen zijn.

Dit bericht is geplaatst in BOJ, NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |