Uitslag Tweede Ronde NBO 2013

In de laatste week van april deden de allerbeste leerlingen van de voorronde mee aan de tweede ronde van de Biologie Olympiade, om te bepalen welke leerlingen mogen deelnemen aan de finale in juni, bij Wageningen University. Wie de twintig gelukkige winnaars zijn geworden staat hieronder!

NBO 2013 – uitslag tweede ronde

Van de 106 leerlingen die door waren naar de tweede ronde hebben 62 leerlingen meegedaan. We gaan ervan uit dat iedereen het een waardevolle ervaring heeft gevonden, ook al gaat het bij de tweede ronde puur om het uitbreiden van je biologische feitenkennis. De investering in de tweede ronde (o.a. biosystematiek en plantkunde) zal zeker vruchten afwerpen tijdens de eindronde en voor de beste vier ook tijdens de internationale! De top-20 krijgt binnenkort meer studiemateriaal toegestuurd als voorbereiding op de eindronde. Veel succes en tot in Wageningen!

Tot slot, een aantal leerlingen moest noodgedwongen afzien van deelname, omdat er al examenreizen en -feesten gepland zijn voor tijdens de eindronde in juni. We begrijpen dat dit erg jammer kan zijn voor deze leerlingen, maar er is helaas weinig speelruimte voor het tijdstip van de eindronde, zodat er ook nog voldoende voorbereiding op de internationale ronde kan zijn. Ervaring leert echter dat degenen die de week in Wageningen hebben meegemaakt, daar unaniem geen moment spijt van hebben. We hopen dat iedereen een weloverwogen keuze heeft gemaakt en wensen de examenleerlingen veel plezier bij hun andere activiteiten.

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |