Medailles op de Internationale Biologie Olympiade 2011!

(v.l.n.r.) Han Mertens (zilver), Frank Poort (brons), Chris Jungerius (brons) en Stephen Skocpol (brons)

De Internationale Biologie Olympiade 2011 in Taiwan is afgelopen en het Nederlandse team heeft weer uitstekend gescoord. Hieronder het officiƫle persbericht van de uitslag:

ENSCHEDE/TAIPEI. Han Mertens (14 jaar) van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen heeft een zilveren medaille gewonnen bij de Internationale Biologie Olympiade 2011 in Taiwan. Alle Nederlandse deelnemers vielen in de prijzen. Chris Jungerius (Gymnasium Celeanum, Zwolle), Stephen Skocpol (Corderius College Amersfoort) en Frank Poort (Stedelijk Gymnasium, Nijmegen) wonnen alle drie een bronzen medaille. De eerste plaats was voor Rebecca Shi uit de USA. Zij versloeg daarmee 228 deelnemers uit 58 landen.

De Biologie Olympiade is een wedstrijd voor vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Op de Nederlandse scholen is de Biologie Olympiade erg populair. Er deden dit jaar vanuit het hele land ruim 9000 leerlingen mee aan de voorronde. Uit deze groep werden de vier beste leerlingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in Taiwan. In Taiwan kregen de olympische toppers een mix van uitgekiende toetsen en praktica voorgeschoteld waaronder een determinatie van spinnen en DNA-electroforese.

Alle vier de leerlingen hebben een geweldige prestatie geleverd en het resultaat hebben ze meer dan verdiend. Han Mertens is de eerste Nederlandse 4-vwo-leerling die heeft meegedaan aan een Internationale Olympiade. Het is dan ook zeer bijzonder dat hij een zilveren medaille in de wacht sleepte!

Van harte gefeliciteerd aan het hele team! Han, Frank, Chris en Stephen worden met gepaste trots toegevoegd aan onze eigen Erelijst!
Op donderdagmorgen 21 juli arriveert het team op Schiphol.

Dit bericht is geplaatst in IBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Webmaster |