Aankondiging Jubileum NBO

Het is volgend jaar precies 20 jaar geleden dat de eerste Biologie Olympiade in Nederland werd georganiseerd en 15 jaar geleden dat dit gebeurde voor de Biologie Olympiade Junior.
Beide evenementen zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste wedstrijden voor scholieren van de middelbare school. Om deze jubilea te vieren zal er op 27 maart 2010 een speciaal jubileumsymposium, het Olymposium, georganiseerd worden wat in het teken staat van het onderwerp “Talent”.

Tijdens de Olympiadeweek krijgen 20 jonge talenten de kans hun capaciteiten te tonen en te onwikkelen. Maar talent begint en eindigt niet bij de Olympiade, dus is het belangrijk om stil te staan bij het zoeken en vinden van talent. Ook het ontwikkelen van talent zal onderwerp zijn op het symposium.

Voor het symposium worden gerenommeerde sprekers uit de wetenschap, onderwijs, politiek en bedrijfsleven uitgenodigd om over deze onderwerpen te spreken. Uiteraard zijn ook oud-Olympisten van harte welkom en hierbij gaat dan ook een oproep uit naar alle oud-finalisten om zich te melden bij het secretariaat. We willen graag weten waar je terecht bent gekomen na de Olympiade en wat voor invloed de Olympiade eventueel heeft gehad op je carrière. Er zal voor de gelegenheid ook een Jubileumboek uitgegeven worden waarin ruimte zal zijn voor deze en andere verhalen.

Dit bericht is geplaatst in Olymposium. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Webmaster |