Finalisten voor de Junior Olympiade

Gisteren zijn in Burgers’ Zoo de twintig finalisten van de Biologie Olympiade Junior bekend gemaakt. Deze tweede ronde vond voor het eerst plaats, in het kader van het 25-jarig bestaan van de Olympiade. De beste honderd leerlingen (50 havo, 50 vwo) lieten in de voorronde al ruim 12.500 leerlingen achter zich, wat een topprestatie is. In Burgers’ kregen zij een rondleiding door de Ocean en moesten ’s middag op zoek naar antwoorden op vragen over de Bush. Een toets bepaalde uiteindelijk welke twintig leerlingen op 4 en 5 juni naar Saxion Hogeschool, Enschede gaan voor de finale.

We hopen dat iedereen een erg leuke en uitdagende dag heeft gehad! Bekijk hier de volledige uitslag van de tweede ronde.

In Burgers’ waren ook ruim 50 docenten aanwezig om hun topleerlingen aan te moedigen. Zij konden luisteren naar twee interessante lezingen gegeven door Constanze Mager (hoofd educatie Burgers’ Zoo) en Bruce Jenks (neurobioloog Radboud Universiteit Nijmegen) en kregen ook de rondleiding door de Ocean.

Dit bericht is geplaatst in BOJ. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |