Winnaars NBO 2013

Wageningen, woensdag 12 juni 2013

Fransje van Tartwijk, leerling van het Junior College Utrecht en Christelijk Gymnasium Utrecht, heeft de Nationale Biologie Olympiade 2013 gewonnen. Na een intensieve eindweek aan Wageningen University, vol colleges, practica en toetsen op hoog niveau, werden vanmiddag de winnaars bekend gemaakt. Fransje van Tartwijk, Rik van der Stelt, Sfia Bearzatto en Fenne Dijkema zullen Nederland in juli gaan vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Bern, Zwitserland.

De vier winnaars van de Biologie Olympiade 2013, met de klok mee Fransje van Tartwijk, Rik van der Stelt, Fenne Dijkema, Sfia Bearzatto

In de voorronde lieten de negentien finalisten uit de laatste klassen van het VWO al ruim 9000 leerlingen achter zich. Met de eindweek beleefden zij méér dan een wedstrijd. Er worden getalenteerde, breed geïnteresseerde en enthousiaste leerlingen bij elkaar gebracht die worden uitgedaagd en gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. De leerlingen krijgen les op universitair niveau. Ze blijken dit bijzonder goed aan te kunnen en zuigen alle aangeboden kennis op.

De winnaars zullen op 27 juni gehuldigd worden door de minister van onderwijs, samen met de winnaars van de andere olympiades. Enkele foto’s volgen binnenkort.

Dit bericht is geplaatst in NBO. Bookmark de permalink. | Geplaatst op door Roel |

Een reactie op Winnaars NBO 2013

  1. Pingback: Fransje van Tartwijk wint Biologie-olympiade | Nieuws van het Junior College Utrecht

Reacties zijn gesloten.